NKUL-KP-1-2022/2-000404 A Bonnharder Nachrichten német nyelvű újság 2022. évi megjelenése

A projekt tartalma:

A Bonnharder Nachrichten újság létrehozása immáron 15 éve történt és azóta is a német önkormányzat egyik első számú feladata a sikeres megjelenés biztosítása és mindennemű ezzel kapcsolatos munka megtétele.

Az újság korcsoportja széleskörű, a fiatal generációtól kezdve a középkorú, idős korosztályt is megszólítja és tájékoztatja az évi 3 alkalommal történő megjelenésével.

A periodika nem csak Bonyhád város és a Völgység német nemzetiségi eseményeiről, történeteiről tudósított, hanem beszámolt a Tolna megyei németség, valamint az országos németség jelentős híreiről, eseményeiről is. Fontos célkitűzés számunkra az újság által eszközölt híradás, tájékoztatás, a magyarországi németek kultúrájának bemutatása, civil szervezetek működésével, a hagyományápolással kapcsolatos cikkek, tanulmányok megjelentetése, a rendezvényeinkről, programjainkról szóló képes beszámolók eljuttatása a célcsoporthoz Bonyhád és térségében, valamint megyénkben a német önkormányzatokhoz, az Országos Német Önkormányzathoz, Bonyhád német testvértelepüléseihez (Wernau, Treuchtlingen), a Bonyhád-Hochheim Baráti Körhöz, valamint a térségünkből elszármazott kitelepítettekhez és családjaikhoz. Az önkormányzat a német szóbeliség és írásbeliség és ezáltal a német kultúrkincs ápolását és terjesztését különös fontossággal kezeli. Véleményünk szerint ezzel a német nemzetiség identitását is megőrizhetjük, elmélyíthetjük és erősíthetjük, aminek manapság nagy a jelentősége a német nyelvterülettől (az anyaországtól) való távolság miatt.

A pályázat terhére 2 szám megjelentetése és 1 naptármelléklet került elszámolásra.

Tehát a 2022. júliusi szám 1200 példányban jelent meg, valamint a 2022. októberi, jubileumi szám szintén 1200 példányban került az olvasok kezébe.

A Bonnharden Nachrihten elektronikus változata elérhető az alábbi weboldalakon:

–  Bonyhádi Német Önkormányzat facebook közösségi oldalán.