Rendezvények

Blickpunkt fotókiállítás és Gyógyfűcsokor Rajzpályázat Eredményhirdetése.

Változatos programok a Bonyhádi Német Önkormányzat szervezésében:

2022.október 13-án került sor a „BLICKPUNKT” kiállítás megnyitására, amely október 31-ig megtekinthető a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ kiállító termében (hétfőnként 12-18 óráig, keddtől péntekig 9-16 óráig).

A közönség mintegy ötven kép révén tekinthet be a hazai németség életébe, mindennapjaiba, avagy éppen ünnepi eseményeibe, hagyományaiba, kulturális rendezvényeibe. A vándorkiállításon szereplő alkotások ékes bizonyítékai a német nemzetiségi kultúra sokszínűségének. A bonyhádi tárlat azért is különleges, mert helyi illetőségű fotósok alkotásai is szerepelnek benne, ezek a felvételek gyönyörűen dokumentálják, hogy milyen aktív és összetartó német közösség él Tolna megyében. A kiállított anyagban akadnak szekrények, ládafiák rejtette, két világháború közötti, kincset érő felvételek is.

Szűkebb pátriánk „Blickpunkt”-os alkotói között van Máté Réka, Reiser Kornélia, Ruip Gergő és Szász Gábor is, akik egyébként a Kränzlein Néptánc Egyesület táncosairól, programjairól készült fotókkal dobogós helyezéseket is értek el. Ennek többek között azért van jelentősége, mert a megnyitón a Kränzlein táncosai adtak műsor, valamint bemutatkozott harmonika játékával Götcz Boglárka is.

A kiállítás fotóit október végéig lehet megtekinteni a művelődési központban.

Forrás: teol.hu

Fotó: Máté Réka.

advanced-floating-content-close-btn